ΟΔΗΓΗΣΗ ΜΕ ΒΡΟΧΗ…

Rain

Όσο απόλαυση είναι η μηχανή τις μέρες με ήλιο, τόσο εφιάλτης μπορεί να γίνει στο βρεγμένο οδόστρωμα.Τί να κάνεις όμως όταν έχεις συνηθίσει να μετακινείσαι με μηχανή κάθε μέρα, θα αναγκαστείς να οδηγήσεις και με βροχή. Εκτός αν έχεις τόσο γερά νεύρα και αντέχεις να πάρεις το “κουτί” τις συγκεκριμένες ημέρες. Υπάρχουν πολλοί βέβαια που προτιμάνε την λύση του αυτοκινήτου και μαζί με αυτούς κι εγώ ορισμένες μέρες με βροχή. Και όχι τόσο για να μην βραχώ απλά γιατί στην Αθήνα είναι και αρκετά επικίνδυνο με τους άθλιους δρόμους που έχουμε αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Έστω όμως ότι ξεκινήσαμε το πρωί με την αγαπημένη μας και η ΕΜΥ έκανε λάθος προγνώσεις (τι σας λέω τώρα ε? σπάνιο φαινόμενο :-)) και την ώρα που σχολάμε από την δουλειά ανακαλύπτουμε ότι έχουν ανοίξει οι ουρανοί και ρίχνει τα πάντα εκτός από λεφτά!! Καταρχήν δεν πανικοβαλλόμαστε και φυσικά δεν παρατάμε την καλή μας (που ακόμα την χρωστάμε :-() μόνη της στους δρόμους για να πάρουμε το λεωφορείο.Εννοείται ότι ξεχνάμε και την περίπτωση να δουλέψουμε υπερωρίες μέχρι να σταματήσει η βροχή. Οπότε φοράμε τα super αδιάβροχα που είχαμε αγοράσει (ναι αυτά που πιάνουν χώρο κάτω απο την σέλα μας), καβαλάμε και δίνουμε ζωή στον κινητήρα περιμένοντας λίγα λεπτά να ζεσταθεί.Κουμπώνουμε την πρώτη και ξεκινάμε….

storm

 • Τα λάστιχα είναι κρύα, οπότε έχουμε έναν ακόμα λόγο να είμαστε έτοιμοι για χαζό γλιστρήματα.Ειδικά όταν περνάμε πάνω απο διαγραμμίσεις και γενικά βαμμένα τμήματα του δρόμου γιατί δεν ξέρω τι μπογιά χρησιμοποιούν τα μαστόρια στην χώρα μας αλλά τα πλακάκια στο μπάνιο μου γλιστράνε λιγότερο όταν είναι βρεγμένα.
 • Οδηγούμε με μία ταχύτητα κάτω ώστε να έχουμε το φρένο του κινητήρα.
 • Όταν είναι να φρενάρουμε φροντίζουμε να μην είναι ποτέ απότομο. Το ίδιο ισχύει και για το γκάζι. Χρησιμοποιούμε και τα δύο φρένα και ποτέ μόνο το ένα.Κάθε τόσο πατάμε ελαφρά τα φρένα ώστε να καθαρίζουν οι δισκόπλακες απο τα νερά και γενικά ξένα σώματα.
 • Κινούμαστε πίσω και πλάι από τα αυτοκίνητα ώστε να είμαστε ορατοί απο τους καθρέπτες  και να αποφεύγουμε τα νερά απο τα λάστιχα. Κοιτάμε τα τζάμια των αυτοκινήτων και σε περίπτωση που είναι θολωμένα προσπαθούμε να φύγουμε από το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μιας και 99,9% δεν είμαστε ορατοί απο τον οδηγό του.
 • Αποφεύγουμε να περνάμε πάνω από λιμνούλες (ξέρω ότι μέσα σου κρύβεται ένας φυσιολάτρης που δεν χάνει ευκαιρία να διασχίσει ποτάμια, αλλά καλύτερα όχι τώρα..άστο για το Σαββατοκύριακο) γιατί μπορεί από κάτω της να κρύβεται μυστική σήραγγα από τον καιρό των πολέμων!
 • Προσέχουμε πολύ όταν είναι να προσπεράσουμε σταματημένο λεωφορείο (αυτό ισχύει και στο στεγνό βέβαια) γιατί μπορεί να μας πεταχτεί πεζός που προσπαθεί να περάσει τον δρόμο απέναντι γρήγορα για να μην βραχεί.
 • Προσέχουμε τα αδιάβροχα που φοράμε καθώς και ο υπόλοιπος εξοπλισμός(κράνος, γάντια, μπότες κτλ) να είναι καλής ποιότητας, ώστε να αποφύγουμε να περάσει το νερό κάτω από αυτά.
 • Προτιμάμε να κινούμαστε χωρίς συνεπιβάτη και γενικά πρόσθετο βάρος γιατί έτσι η μηχανή είναι πιο δυσκίνητη και χρειάζεται μεγαλύτερη απόσταση φρεναρίσματος. 
 • Δεν ξεκινάμε ΠΟΤΕ αμέσως μόλις ανάψει το πράσινο φανάρι αλλά περιμένουμε να περάσουν μερικά δευτερόλεπτα. ( Ποτέ δεν ξέρεις αν πέρασε κανείς με Βαθύ Κόκκινο).
 • Καλό είναι πού και πού να βάζουμε το πόδι μας κάτω (την ώρα που κινείτε η μηχανή) για να εξετάσουμε την ποιότητα του οδοστρώματος.
 • Ανάβουμε πάντα φλάς ώστε να πληροφορούμε τους γύρω οδηγούς αν σκοπεύουμε να στρίψουμε κ γενικότερα να αλλάξουμε πορεία.

Με την πρώτη ευκαιρία αφού περάσουν οι βροχερές μέρες ρίχνουμε ένα καλό πλύσιμο στην μηχανή μας να καθαρίσει από τα βρομόνερα και την λάσπη που έχει κάτσει πάνω της. Δεν ξεχνάμε την αλυσίδα… καλό καθάρισμα και καλό λάδωμα!

Προσοχή Αδέλφια!!!!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s