ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΔΡΥΜΩΝΑ

Είχα κλειστεί στην Αθήνα για αρκετό καιρό και είχα αρχίσει να έχω σημάδια στέρησης ενός ταξιδιού στην φύση , στην ηρεμία, εκεί που το κινητό δυσκολεύεται να πιάσει σήμα ,οι φωνές και τα νεύρα των γύρω εξαφανίζονται και την θέση τους παίρνουν κελαιδίσματα πουλιών και ο ήχος από το τρεχούμενο νερό…

Ο χρόνος ήταν περιορισμένος και έπρεπε να βρεθεί ένας προορισμός σχετικά κοντά στην Αθήνα ώστε να γινόταν ημερήσια εκδρομή χωρίς την ανάγκη διανυκτέρευσης. Πάντα στο μυαλό μου έχω μέρη που έτυχε κάποια στιγμή να διαβάσω ή να μου πει κάποιος ότι επισκέφτηκε και αξίζει να πας, είτε μακρινούς είτε κοντινούς προορισμούς.. . αυτά είναι που ονειρεύομαι όταν κλείνω τα μάτια και όταν έρθει η ώρα τα ξεθάβω και με την χρήση της τεχνολογίας χαράζω πορεία.

Χωρίς να δυσκολευτώ ξέθαψα λοιπόν ένα μέρος που είχα διαβάσει στην Βόρεια Εύβοια αλλά δεν έτυχε ποτέ να επισπευτώ… και φυσικά θα συνδύαζε τις παραπάνω απαιτήσεις … οι ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΔΡΥΜΩΝΑ.

Οι καταρράκτες βρίσκονται ανάμεσα στα χωριά Δρυμώνα και Κερασιά και απέχουν από την Αθήνα 170 χιλιόμετρα περίπου (2 ώρες και 45 λεπτά). Η διαδρομή μέχρι την Χαλκίδα γνωστή και βαρετή.. δεν μπαίνουμε μέσα στην Χαλκίδα και στο τέλος του δρόμου κάνουμε δεξιά προς Αρτάκη – Ψαχνά. Αφού περάσουμε τα Ψαχνά, ακολουθούμε πινακίδες προς τον Αγιο Ιωάννη τον Ρώσο γνωστή πιστεύω στους περισσότερους. Σχετικά καλός δρόμος με αρκετές στροφές και πράσινο παντού…

Προσοχή μόνο γιατί ο δρόμος έχει μετατραπεί σε πίστα από πολλούς με αποτέλεσμα ορισμένες φορές να γίνεται επικίνδυνος.

Αφού περάσουμε τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο συνεχίζουμε προς Αγία Άννα (το χωριό όχι την παραλία) και μετά στρίβουμε αριστερά προς το χωριό Κερασιά. Αμέσως μετά το χωρίο συναντάμε πινακίδα που μας στέλνει αριστερά προς Καταφύγιο – Καταρράκτες και αφού περάσουμε ένα καταπράσινο λιβάδι με ξύλινο σπιτάκι

θα δούμε στο δεξί μας χέρι παγκάκια, πινακίδες με πληροφορίες για την περιοχή και αρκετά κιόσκια με ίσκιο ..παρκάρουμε και κατεβαίνουμε το μονοπάτι που καταλήγει στους καταρράκτες.

 

Η διαδρομή είναι πολύ σύντομη (3-4 λεπτά περπάτημα) και το τοπίο μαγικό. Δεν περιγράφεται με λόγια όπως κανένα όμοιο του. …πρέπει να το ζήσεις, να μυρίσεις τα δέντρα, να ακούσεις το νερό να σκάει με δύναμη στις πέτρες, να βρέξεις τα πόδια σου και να νιώσεις το πόσο παγωμένο είναι ,να κλείσεις τα μάτια για λίγο και να ονειρευτείς … για τον επόμενο προορισμό… για το μέλλον σου… για όλα αυτά και αυτούς που αγαπάς και φυσικά να χαμογελάσεις γιατί πραγματοποίησες ακόμα ένα από τα ταξίδια που ονειρευόσουν όλα αυτά τα βράδια πριν σε πάρει ο ύπνος.

       

Για την επιστροφή εμείς επιλέξαμε να κατηφορίσουμε προς Αιδηψό και από εκεί να πάρουμε το καραβάκι για Αρκίτσα ώστε να είναι πιο άνετη η διαδρομή καθώς από την στιγμή που περάσεις απέναντι έχεις να διανύσεις 140 χιλιόμετρα Εθνικής οδού. Η διάρκεια του καραβιού είναι περίπου στα 40 λεπτά και το κόστος είναι 6 € η μηχανή και 3 € το άτομο. Δεν θα δυσκολευτείτε καθώς έχει καραβάκια κάθε μία ώρα.

 

Αν και τα έξοδα για βενζίνη και διόδια δεν είναι λίγα για ημερήσια απόδραση (εκεί που έχει φτάσει η βενζίνη είναι είδος πολυτελείας ) αξίζει με το παραπάνω καθώς όλη η περιοχή της Βόρειας Εύβοιας είναι πανέμορφη και πρέπει να την επισπευτείς και να εξερευνήσεις τις ομορφιές που έχει να προσφέρει στον ταξιδιώτη.

Εξαφανίσου λοιπόν στα δάση της και άσε τους άλλους να σκοτώνονται στα κανάλια …

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s